News

Lifestyle Magazine, Food & Leisure Guide, Features Greek Property Exchange Founder

Date: 07.11.2012 / By Ira Sinigalia / Food & Leisure Guide / Comments(0)

GreekPropertyExchange.com (Greek Property Exchange - #GPE360) – Greece and Cyprus’ top real estate and property website – was featured in the lifestyle magazine, The Food & Leisure Guide (www.fnl-guide.com), in an article titled - Georgios Stroumboulis: A Greek Estate of Mind. The article featured an inside look into the Greek real estate business, the new TV show (#HellenicHomeHunting) set to air internationally and the state of the Greek economy. 
 
Interviewed by veteran journalist, Ira Sinigalia (Ήρα Σινιγάλια), the feature outlines what GPE founder, Georgios Stroumboulis, is doing to actively promote Greece as a tourist destination around the world. 
 


Γιώργος Στρουμπούλης: Α Greek estate of mind
 
Η ιστορία του Γιώργου Στρουμπούλη, είναι μια ιστορία της Ελλάδας του κοσμοπολιτισμού, του πάθους και της δημιουργίας. Αυτό το νέο άνθρωπο (μόλις 31 ετών) θα τον βρείτε κάπου μεταξύ ΗΠΑ και... κόσμου να προωθεί με πάθος την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή του πλατφόρμα που προβάλλει ελληνικά ακίνητα παντού ή την εκπομπή του Hellenic Home Hunting, ένα reality με θέμα -τι άλλο;- το κυνήγι ενός σπιτιού στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα, όταν βαριέται, πετάει στα σύννεφα με ένα αλεξίπτωτο. Ποιος είπε ότι τα όνειρα είναι επίγεια;
 
-Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις την Greek Property Exchange σε μια περίοδο που η αγορά αυτή περνάει μεγάλη κρίση;
 
Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότερες ευκαιρίες προέρχονται από τα “κενά” της αγοράς ή από μια δύσκολη προσωπική εμπειρία, που σε βάζει στη διαδικασία να ανταπεξέλθεις. Ευτυχώς για μένα, μου προέκυψαν αυτά τα δύο πράγματα πριν τη δημιουργία του Greek Property Exchange. Είχα μια αρνητική εμπειρία, όταν προσπάθησα να αγοράσω ένα ακίνητο πριν από μερικά χρόνια. Τότε συνειδητοποίησα ότι χρειάζεται ένας καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος αφενός για τους Έλληνες να διαφημίσουν τα ακίνητά τους, αφετέρου για τους ξένους να ψάξουν στη χώρα για σπίτια ή οικόπεδα. Έτσι ένωσα τις δύο αυτές ανάγκες. Από τότε έχουμε ξεκινήσει μια σοβαρή πλατφόρμα που επιτρέπει στους Έλληνες ιδιοκτήτες να προωθήσουν τα ακίνητά τους σε ένα διεθνές κοινό, δηλαδή σε ξένους που ενδιαφέρονται.
 
-Σε τι διαφέρει από άλλες ψηφιακές κτηματομεσιτικές απόπειρες;
 
Είναι διαφορετικό με πολλούς τρόπους! Από την πρώτη κιόλας μέρα ήθελα να αναπτύξω μια πλατφόρμα που θα επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο αυτά που κάνουν την Ελλάδα σπουδαία. Το αρχικό όραμα ήταν να προωθήσουμε την Ελλάδα ως μια αξιόπιστη και σταθερή χώρα για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, κάτι που είναι! Με αυτή την προσέγγιση δεν κάνουμε απλώς έναν κατάλογο ακινήτων, κάτι πολύ μονοδιάστατο. Πηγαίνουμε παραπέρα και δημιουργούμε μια εμπειρία μάρκετινγκ για τα μέλη και τους επισκέπτες μας, η οποία πραγματικά θα δώσει την αίσθηση της Ελλάδας, δηλαδή τι έχει να προσφέρει σε ακίνητα έτσι ώστε να τη βιώσουν πριν καν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Γενικά, ο χρόνος είναι πολύτιμος και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ξένους, οι διακοπές μετράνε πολύ. Θέλουμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και συγχρόνως θέλουν να ψάξουν για πιθανές επενδύσεις σε ακίνητα θα ξοδέψουν όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο, αφού θα έχουν από πριν κάνει την έρευνά τους. Με την πλατφόρμα μας και με τα εργαλεία που παρέχει τους βοηθάμε να το πετύχουν.
 
-Φαίνεται ότι είσαι διαρκώς σε κίνηση. Πού σε βρίσκουμε τώρα;
 
Αν σταματήσω να κινούμαι, τότε μάλλον θα έχω πρόβλημα. Αυτό τον καιρό μένω στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Η καταγωγή μου είναι από τον Καναδά, αλλά έχω φύγει τα δέκα τελευταία χρόνια και κινούμαι ανάμεσα στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και τώρα στις ΗΠΑ. Αν βαρεθώ, θα με βρεις να κάνω ελεύθερη πτώση, bungee jumping ή αλεξίπτωτο πλαγιάς. Έχω μια τρελή δίψα για περιπέτεια!
 
-Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στο Greek Property Exchange;
 
Σε γενικές γραμμές πολύ θετικά, έστω κι αν ξεκινήσαμε μόλις δύο χρόνια πριν. Αν λάβεις υπόψη σου ότι είναι μια προσπάθεια που άρχισε έξω από την Ελλάδα, με σκοπό να βοηθήσει Έλληνες και ξένους, έχουμε κάνει μεγάλα βήματα. Έχουμε πάνω από 1.500 εγγεγραμμένα μέλη, διαφημίζουμε περισσότερα από 6.700 ακίνητα, ενώ παράλληλα θεωρούμαστε ως η αρχική πηγή για την ελληνική κτηματομεσιτική αγορά. Έτσι έχουμε μεγάλη ανταπόκριση διεθνώς και η δουλειά μας προβάλλεται. Κι αυτό γιατί απλά προωθούμε την Ελλάδα ως τόπο διακοπών αλλά και επενδύσεων. Είμαι παθιασμένος με την Ελλάδα, την πατρίδα μου, και αυτά που έχει να προσφέρει και αυτή η εταιρεία έχει γίνει το τέλειο μέσο για να μπορέσω κι εγώ να βοηθήσω με το δικό μου τρόπο.
 
-Πώς συνδέεις το κτηματομεσιτικό προϊόν με τον τουρισμό και με την εικόνα της χώρας στον κόσμο;
 
Όλο αυτό καταλήγει στο συνολικό branding της Ελλάδας, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης εικόνας για τη χώρα. Τα κτηματομεσιτικά σε σχέση με την ουσιαστική δουλειά μου, την επανατοποθέτηση της χώρας, έρχονται πραγματικά δεύτερα. Το πάθος μου είναι η Ελλάδα! Θέλω να σιγουρέψω ότι όσοι έρχονται σε επαφή με τη χώρα θα έχουν μια θετική εμπειρία. Ασφαλώς αυτό δεν ελέγχεται, αλλά αν σκεφτείς ότι το brand που λέγεται Ελλάδα επηρεάζεται από τους πάντες, τότε συνειδητοποιείς ότι μπορείς να συμβάλλεις στην εικόνα της χώρας. Εμείς δουλεύουμε με σκοπό να δυναμώσουμε το συνολικό προϊόν “Ελλάδα” προωθώντας την ομορφιά της μέσα από ωραία σπίτια, μέσα από τη γη, από ιδιοκτησίες και από παραλίες. Χτίζουμε και διευκολύνουμε συνάμα το όνειρο να έχεις κάτι σε μια χώρα που την αγαπάει και τη σέβεται όλος ο κόσμος.
 
-Και για το μέλλον τι ετοιμάζεις;
 
Το έχω βάλει ήδη μπροστά! Είναι μια εκπομπή στην τηλεόραση που ουσιαστικά φέρνει την ελληνική κτηματομεσιτική αγορά στα σπίτια των τηλεθεατών. Από εκεί προήλθε η ιδέα της εκπομπής Hellenic Home Hunting. Ήθελα να κάνω ένα σόου με τις περιπέτειες, τις ταλαιπωρίες και τις δοκιμασίες, τα ταξίδια και γενικά τις ιστορίες των ξένων που έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν ένα ακίνητο. Τώρα που αυτό γίνεται πραγματικότητα, μπορώ να στρέψω την προσοχή μου σε επόμενες υπηρεσίες και ιδέες της GreekPropertyExchange.com. Σύντομα θα ανακοινώσουμε σημαντικές συνεργασίες με κομβικούς οργανισμούς μέσα και έξω από την Ελλάδα. Οι μέχρι στιγμής επιτυχίες μας μας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε νέες υπηρεσίες που θα ωφελήσουν τους πωλητές, τους αγοραστές αλλά και τους νομοθέτες, καθώς και τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το γενικότερο brand της Ελλάδας. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι!
 
-Τι είναι οι πελάτες σας; Πλούσιοι, νέοι, ηλικιωμένοι;
 
Είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψεις ένα χρήστη του GreekPropertyExchange.com Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και κάνουμε στατιστικές αναλύσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι τυπικό και γενικό. Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι ότι λίγο ή πολύ όλοι αγαπάνε την Ελλάδα. Κάποιοι θέλουν να επενδύσουν γιατί είναι οι γονείς τους Έλληνες, άλλοι γιατί αγάπησαν τη χώρα στις διακοπές τους, άλλοι απλά γιατί θέλουν να κάνουν μια επένδυση. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις επισκέπτες σε μηνιαία βάση από 120 χώρες να ψάχνουν για ακίνητα. Αγοράζουν όλοι; Όχι. Όμως κάνουν κάτι αξιοσημείωτο, αρχίζουν να φλερτάρουν με την ιδέα να αποκτήσουν το ακίνητο των ονείρων τους σε μια χώρα που τους φαινόταν πολύ εξωτική ή έξω από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Μάλιστα, έχουμε πιθανούς επενδυτές από τη μακρινή Βραζιλία ή από την Ιαπωνία, που ψάχνουν για ευκαιρίες στην Ελλάδα. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Έμμεσα προωθούμε τη χώρα σαν ταξιδιωτικό προορισμό. Με αυτή την οπτική, τα ακίνητα έρχονται δεύτερα.
 
-Τι λες σε όσους κατηγορούν την Ελλάδα λόγω της οικονομικής της κατάστασης;
 
Στους δύσκολους καιρούς και στις ώρες της απελπισίας, πολλές φορές οι άνθρωποι μπαίνουν στη θέση του κατήγορου. Αποφεύγω να κάνω πολιτικά σχόλια για την Ελλάδα. Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, οργανισμός, οντότητα ή φυλή που ευθύνεται για την τωρινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Είναι η συλλογική ενοχή που κυριαρχεί, αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται συλλογική ευθύνη για να βελτιωθεί η χώρα. Δεν ξέρω πάντως τι είναι καλύτερο, ο χρόνος θα δείξει.
 
-Κάποιοι μπορεί να πουν ότι πουλάς την Ελλάδα. Τι απαντάς σε αυτό;
 
Είναι ένα αδύναμο επιχείρημα, που ακούγεται από μερικούς. Επί δεκαετίες οι Έλληνες πουλούσαν εξοχικά και κτήματα σε ξένους που έψαχναν για το ακίνητο των ονείρων τους. Τώρα, που είναι δύσκολοι οι καιροί και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να πουλήσουν, κάποιοι επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι ξεπουλάμε την Ελλάδα. Αυτό δεν ισχύει. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο τουρισμός είναι βασική πηγή εισοδήματος για τη χώρα και ότι πολλές επιχειρήσεις εξαρτώνται από αυτόν, το να επενδύουν ξένοι στην Ελλάδα είναι ευχής έργο, γιατί έτσι επιστρέφουν στη χώρα και κάνουν διακοπές εδώ, αφήνοντας περισσότερα χρήματα και τονώντας την αγορά. Επίσης πολλοί από την ομογένεια ψάχνουν για ακίνητα στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο, ειδικά όταν πολλοί Έλληνες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική έχουν κι αλλού ευκαιρίες να επενδύσουν, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό μάλιστα θα τονώσει έμμεσα την ελληνική κουλτούρα. Έχοντας μια ιδιοκτησία και κάνοντας οικογενειακές διακοπές στην πατρίδα, διατηρούνται όσα είναι ιερά στον πολιτισμό μας, ενδυναμώνοντας την εμπειρία και επικοινωνώντας την κληρονομιά μας.
 
-Έρχεσαι συχνά στην Ελλάδα; Πού περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
 
Έρχομαι εδώ από μικρός, σχεδόν κάθε χρόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως είχα την τύχη να έρχομαι αρκετές φορές στη διάρκεια του έτους λόγω της δουλειάς μου. Έχω ταξιδέψει σε πάνω από πενήντα χώρες σε όλο τον κόσμο και μολονότι όλες έχουν κάτι ιδιαίτερο να δείξουν, ο πολιτισμός και αυτό το “κάτι τι” της Ελλάδας είναι αξεπέραστα.
 
-Ποιος σε έχει επηρεάσει στη ζωή σου;
 
Ήμουν τυχερός που μπόρεσα να συναντήσω σημαντικούς ανθρώπους. Σε αυτή μου τη διαδρομή, παρόλες τις επαφές που έχω κάνει, πάντα θυμάμαι τις αξίες και τα μαθήματα που μου δίδαξαν οι γονείς μου. Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν δεν ήταν με τα λόγια αλλά με τη στάση τους: υποστήριξαν και υποστηρίζουν κάθε ιδέα μου και κάθε προσπάθειά μου. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο από την απεριόριστη αγάπη και την υποστήριξη των ανθρώπων που είναι οι πιο σημαντικοί για σένα.
 
-Στην Ελλάδα η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο 50%. Τι έχεις να πεις στα παιδιά που δίνουν τον αγώνα τους;
 
Είναι μια τραγωδία που πυροδοτεί τη φυγή των καλύτερων μυαλών, των πιο έξυπνων και ταλαντούχων νέων. Όταν ήμουν 19 χρονών είχα παθιαστεί με την ιδέα να ζήσω στην Ελλάδα και έκανα αίτηση για εκπαιδευτική αμισθί θέση στον οργανισμό επιχειρηματικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε γραφείο στην Κεφαλονιά. Έζησα εκεί σχεδόν ένα χρόνο και ξόδεψα σχεδόν όλα μου τα χρήματα, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω το πάθος μου αυτό χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Τώρα βλέπεις ανθρώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους να μην έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν για να βρουν προκοπή. Ένα θετικό που θα βγει από αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ότι θα δούμε πολλές καινοτομίες και δημιουργικές ιδέες από τη νεολαία. Τώρα πια δεν μπορούμε να περιμένουμε από το δημόσιο για μια δουλειά ή από έναν οικογενειακό φίλο να μας βολέψει κάπου. Για να μπορέσουν οι νέοι να φτιάξουν το μέλλον τους θα πρέπει να κάνουν ό,τι έκαναν οι Έλληνες που έφυγαν τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίοι δημιούργησαν τις δικές τους δουλειές και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες.
 
-Ας μιλήσουμε τώρα για την εκπομπή, το Hellenic Home Hunting. Ποιος είναι ο στόχος της;
 
Είναι απλός, να επικοινωνήσουμε συναρπαστικές όψεις της Ελλάδας μέσα από μια καινοτομική προσέγγιση. Μου αρέσει το κτηματομεσιτικό κομμάτι, αλλά την Ελλάδα την αγαπώ. Το ότι παντρεύω αυτά τα δύο κομμάτια του παζλ μου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξω αυτή τη νέα εκπομπή που θα προβάλλεται διεθνώς από ένα μεγάλο ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και μεταμορφώθηκε σε ένα τηλεοπτικό επεισόδιο το προηγούμενο καλοκαίρι μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Από τότε παρουσίασα την ιδέα σε πολλά κανάλια και βρήκα θετική ανταπόκριση. Άρχισα να συνεργάζομαι με ένα από αυτά και τελείωσαμε τη μαγνητοσκόπηση έξι επεισοδίων το Σεπτέμβριο του 2012. Τώρα κάνουμε το μοντάζ και σύντομα θα βγουν στον αέρα. Μας έχει συνεπάρει το γεγονός ότι μπορούμε πλέον να δείξουμε την Ελλάδα και σχετικές προσωπικές ιστορίες σε όλο τον κόσμο. Στην εκπομπή αναδεικνύεται ότι οι αγοραστές, όταν έχουν κάνει την έρευνά τους και είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, αντιμετωπίζουν πιο εύκολα τα προβλήματα και έχουν θετικές εμπειρίες. Το πρώτο επεισόδιο του Hellenic Home Hunting θα το δουν σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ήταν μια εμπειρία που μου έμαθε πολλά, καθώς ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική παραγωγή με την εταιρεία μου BuliBrand Media που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
 
-Τι ανταπόκριση βρήκε το Hellenic Home Hunting; 
 
Όταν πρωτοανακοινώθηκε, είχαμε θετική ανταπόκριση από τον ελληνικό Τύπο που κάλυψε την εκπομπή. Από αυτό ήρθα σε επαφή με τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, τον κύριο Robert Peck, ο οποίος μάλιστα πήρε την πρωτοβουλία να μου συστηθεί. Έκτοτε έχω συνεργαστεί μαζί του για να γίνει πραγματικότητα η εκπομπή. Το πάθος του για την Ελλάδα και η σημαντική του υποστήριξη μεταμόρφωσαν μια αρχική ιδέα σε έξι επεισόδια που θα προβληθούν διεθνώς. Είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για τη δυνατότητα της Ελλάδας να έχει υποστηρικτές και φίλους, όπως ο Καναδός πρέσβης και φυσικά ο Καναδάς ως χώρα.
 http://www.fnl-guide.com/gr/el/weekly-columns/beautiful-south/beautiful-stroumboulis/

Reviews & Commentshttp://www.fnl-guide.com/gr/el/weekly-columns/beautiful-south/beautiful-stroumboulis/
GPE360.com (GreekPropertyExchange.com) has relaunched as the top Greek real estate and property website portal dedicated to Greece and Cyprus’ industry. GPE360.com’s members include top real estate agents, realtors, individual sellers, FSBO, sale by owners, architects, developers, construction companies, lawyers, notaries and others that advertise residential (house, home, land, apartments, flats, villas, land, parcels and commercial listings for those looking to buy, sell and rent across all of the Hellenic Republic. GPE360.com is like the MLS database portal that is advertised in the top Greek diaspora and international markets around the world to those looking to invest - including Australia, the United States, Canada, United Kingdom, Germany, France, Spain, France, Europe, South Africa, Russia and everywhere else. Most foreigners start their home search in popular destinations like Mykonos, Chania, Crete, Athens, Thessaloniki, Cyclades, Santorini, Rhodes, Corfu, Ios, Lefkada and many more cities, prefectures and regions in Greece. GPE360.com has been featured in most Greek news media outlets and in some of the leading international publications in newspapers, magazines, websites, online news portals, television and radio. Notable publications featuring GPE360.com and its founder, Georgios Stroumboulis include the Wall Street Journal, G1 Brasil, India Today, Barron’s, El Mundo, Naftemporiki, Kerdos, Isotimia, Vradyni, Elefterotypia, Elefteros Typos, Imerisia, Ta Nea, Ethnos, Neos Kosmos, GreekReporter.com, PappasPost.com, Voria.gr, Parapolitika.gr, MetroGreece.gr, People Greece, NewsBeast.gr, Radio Neo Show, Antenna ANT1 Satellite TV, MEGA TV, Makedonia TV, Channel 9 (Το Α και το Ω των ακινήτων). GPE360.com is the only real estate website to have produced its own reality TV show called Hellenic Home Hunting (www.HellenicHomeHunting.com). Created, produced and edited by George Stroumboulis’ media company, BouliBrand (www.BouliBrand.com), this TV show caused an international media storm for controversy during the unstable economy period in Greece. Visit www.GPE360.com for the latest property listings and start your search, register for an account to sell or simply browse our news. Stay connected with us on Facebook (www.facebook.com/gpe360), Twitter (twitter.com/gpe360), LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/greek-property-exchange-gpe-), YouTube (https://www.youtube.com/user/gpe360), and Instagram (www.instagram.com/gpe360/). Use the hashtag #GPE360 and #HellenicHomeHunting.featured on the front page of

The Only TV Show Promoting
Greek Real Estate to the World!
WATCH FIRST SEASON